MOODLE'A GİRİŞTE YAŞANAN SORUNLAR İLE İLGİLİ

Duyuru Tarihi:
14 Şubat 2024

Sevgili Kursiyerlerimiz,

Kursumuzun başladığı bu ilk günlerde Moodle’a ilk girişte yaşayabileceğiniz sorunlarla ilgili aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz:

1) Herşeyden önce, Moodle ile ilgili her türlü işleminiz için Google Chrome tarayıcı kullanmanız gerekmektedir.

2) Size gönderilen kullanıcı adı ve geçici şifre içeren emaili bulamadıysanız, spam klasörünüze bakınız. Eğer bize şirket emaili verdiyseniz gelen email şirket email ayarlarınız yüzünden engellenmiş olabilir.

3) Size gönderilen kullanıcı hesap bilgilerinde Parolayı (password) kopyalarken, özel karakterler dahil olmak üzere parolanın başındaki ve sonundaki tüm karakterleri seçtiğinizden emin olun. Ayrıca boşlukları seçmeyin ve klavyenizin diline dikkat edin.

4) Parolayı Notepad'e aldıktan sonra, oradan kopyalayıp Password kutusuna yapıştırmak, metin stilleri temizlemek ve kopyaladığınız metnin tam olarak ne olduğunu anlamak için yardımcı olabilir.

5) Önemli not: Değiştirdiğiniz şifreniz kolay hatırlayabileceğiniz bir şifre olsun ve lütfen unutmamak için bir yere kaydedin. Şifre unutulduğu takdirde şifre yenileme işlemi üyenin kendisi tarafından yapılamamaktadır ve üniversitemizin Moodle yardım birimi üniversite genel öğrenci nüfusunun kalabalık olması sebebiyle, şifre sorununuzu sizin ihtiyacınız olan zaman diliminde çözemeyebilir.

Moodle kullanım kılavuzuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Moodle üyelik, giriş ve şifre problemlerinin çözümü ile ilgili Kurs ofisimizin herhangi bir yetkisi yoktur. Bu yüzden bu tür problemler ile ilgili yukarıda anlatılan şekilde çözemediğiniz sorunlar için hiç gecikmeden lütfen moodle@bogazici.edu.tr adresine bir email atın. Attığınız emailde aşağıdaki bilgilerin eksiksiz olması gerekmektedir.

1) Bize kayıt olduğunuz şekilde Adınız ve Soyadınız

2) Kayıt olurken bize verdiğiniz email adresiniz

3) Program, sınıf ve şubeniz:  Örnek: Haftasonu  , INT3B sınıfı

4) Hocanızın ismi

5) Ne tür bir sorun yaşadığınız.

Verimli bir kurs dönemi geçirmeniz dileğiyle,